مرداد ۱۹۱۳۹۷
 
  -مشاوره قبل از ازدواج و ضرورت آن
امروزه با افزایش طلاق و مشکلات پس از ازدواج برای زوجین و خانواده آنها، دختران و پسران دم بخت و آماده ازدواج نگران آینده ازدواج خود هستند و سعی دارند با مراجعه به روانشناس و مشاور مطمئن شوند که انتخاب آنها درست است یا نه.
مهم است که بدانید چه زمانی باید برای مشاوره پیش از ازدواج به یک مرکز یا روانشناس یا مشاور مراجعه کنید، چه انتظاری از مشاوره پیش از ازدواج داشته باشید و در طول جلسات مشاوره قرار است چه اتفاقی بیفتد و تا چه حد پاسخی که مشاور یا روانشناس در این باره به شما می دهد صحیح و قطعی است.

برخی می گویند به محض ورود به کلینیک از آنها خواسته شده است آزمون های روانشناسی را بگذرانند و برخی دیگر می گویند مشاور یا روانشناس در جلسه اول با آنها گفتگو کرده و سپس تشویق شان کرده که تستی بدهند و گروهی دیگر هم مدعی اند که مشاور از آنها تستی نگرفته است بلکه در چند دیدار به شکل انفرادی و همراه با زوج شان، با آنها گفتگو کرده و پرسش هایی را مطرح کرده است.

نتیجه مشاوره هم برای جوان ها کاملاً متفاوت بوده است. گاهی متخصص مستقیماً به آنها گفته است که با طرف مقابل ازدواج کنند یا نکنند و گاهی هم جواب واضحی به آنها داده نشده است.

مهم است که بدانید چه زمانی باید برای مشاوره پیش از ازدواج به یک مرکز مراجعه کنید، چه انتظاری از مشاوره پیش از ازدواج داشته باشید و در طول جلسات مشاوره قرار است چه اتفاقی بیفتد و تا چه حد پاسخی که مشاور یا روانشناس در این باره به شما می دهد صحیح و قطعی است.



وقتی مراجعه نکنید که کار از کار گذشته

بهترین زمان برای مراجعه به یک مرکز مشاوره پیش از ازدواج، وقتی است که شما چند بار با طرف مقابل ملاقات کرده اید و او را تا حدی شناخته اید و با ویژگی های مختلفش مثلا شرایط اقتصادی ، خانوادگی و فرهنگی و میزان تحصیلاتش آشنا شده اید اما هنوز هیچ دلبستگی بین او و شما پیش نیامده است و اکنون مایلید بدانید با توجه به شرایطی که دارید، او و شما تا چه حد برای تشکیل یک زندگی مشترک مناسب هستید.

بدترین زمان برای مراجعه به یک مرکز مشاوره پیش از ازدواج وقتی است که تصمیم تان را گرفته اید و می گویید زمین به آسمان برود یا آسمان به زمین بیاید، می خواهید یا نمی خواهید با طرف ازدواج کنید یا وقتی دلباخته هم شده اید و فقط می خواهید یک « بله » ناقابل هم از مشاور بگیرید که اگر آن بله را نگوید هم برای تان اهمیتی ندارد و آنقدر مشاورهای تان را عوض می کنید تا دست آخر یکی حاضر شود پاسخ مثبت را بگذارد کف دست تان.

در اتاق مشاوره چه اتفاقی می افتد

در جلسات مشاوره پیش از ازدواج، مشاور با طرح پرسش هایی از شما و همسر آینده تان سعی می کند تصویری کلی از ویژگی ها و موقعیت شما به دست بیاورد و همزمان ذهن شما و طرف مقابل را نسبت به موقعیت، روشن تر می کند. او همان چیزهایی را می پرسد که جزو ملاک های اصلی یک زندگی مشترک موفق است و امکان دارد شما، آنها را ندانید یا با وجود دانستن شان سرسری از کنارشان گذشته باشید.

مشاور یا روانشناس در طول جلسات با سنجش شما و طرف مقابل تان به نتایجی دست پیدا می کند اما معمولاً جز در موارد بسیار استثنایی، به مراجعانش امر نمی کند که با یکدیگر ازدواج کنند یا ازدواج نکنند. آن موارد استثنایی، نبایدهای محدودی است که هر مشاور و روانشناسی با اطمینان ۹۹ درصد می تواند بگوید زندگی مشترک را جهنم می کنند. برای مثال اگر یکی از طرفین اعتیاد شدید دارد یا از یک بیماری روانی خطرناک که سلامت بقیه را هم تهدید می کند رنج می برد.

اما به طور کلی هیچ متخصصی از نظر حرفه ای اجازه اظهار نظر قاطع درباره این که اگر دو نفر با هم ازدواج کنند خوشبخت یا بدبخت می شوند ندارد. بلکه شما را متوجه نکاتی می کند که احتمالا پیش تر نمی دانسته اید و به شکل تجربی نشان می دهد که افرادی دیگر با شرایطی شبیه به شما و همسر آینده تان، بر اساس پژوهش ها چقدر احتمال موفقیت در زندگی مشترک داشته اند و دست آخر به هر دو نفرتان فرصت تأمل و تصمیم گیری نهایی می دهد.

در واقع او شبیه یک آیینه است که آدم ها وقت پرو لباس جلوی آن می ایستند. بدون آینه ، لباس پرو کردن کاری سخت با ضریب خطای بالاست اما گرچه آیینه نمی گوید فلان لباس به شما می آید یا نه، صادقانه نشان تان می دهد لباس، به تن تان گریه می کند یا با آن زیباتر شده اید و با این حال انتخاب نهایی به عهده شماست.

آیا می شود به آزمون ها اعتماد کرد؟

چند آزمون روانی مشخص و رایج برای سنجش کسانی که قصد دارند با هم ازدواج کنند وجود دارد. این آزمون ها نمی گویند که دو نفر می توانند با هم ازدواج کنند یا نه اما ثابت می کنند که تا چه حد از نظر ویژگی های روانی به هم شبیه هستند یا با هم سازگاری دارند و کدام ویژگی های شخصیتی شان ممکن است در زندگی مشترک چنان با هم در تضاد باشد که مشکلات جدی ایجاد کند.

اینترنت هم پر است از انواع آزمون هایی که طراحان مدعی اند می تواند به عنوان ابزاری برای سنجش شریک زندگی کارآمد باشد اما حقیقت این است که تفاوت زیادی میان آزمون های روانی تخصصی با آزمون های سرگرم کننده اینترنتی وجود دارد و اصولا آزمون های گروه دوم، قابل اعتماد نیست.

بسیاری از مشاوران و روانشناسان هم اعتقادی به آزمون گرفتن ندارند. این گروه ترجیح می دهند در تعامل مستقیم با دو طرف سنجش را انجام دهند. علاوه بر این، گرچه آزمون ها تا حدی میزان شباهت یا تفاوت ویژگی ها و باورهای دو طرف را عیان می کند اما اگر دو نفر مهارت های زندگی مشترک را نیاموخته باشند حتی با وجود شباهت به هم ممکن است زندگی مشترک موفقی را نداشته باشند.

اینجانب(دکتر دارابی)جهت مشاوره قبل از ازدواج علاوه بر مصاحبه از آزمونهای استاندارد شخصیت برای اهداف تشخیص سلامت روان و تناسب شخصیتی استفاده میکنم…

        

                                                          ===================================

کلمات کلیدی=مشاوره ازدواج،مشاوره قبل از ازدواج،مرکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران،مراکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران،مشاور ازدواج در غرب تهران،بهترین مراکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران و غرب تهران،مشاور خوب برای مشاوره قبل از ازدواج،بهترین دکتر روانشناس و مشاور برای مشاوره ازدواج در تهران،روانشناس خوب برای مشاوره ازدواج در تهران.مشاوره ازدواج،مشاوره قبل از ازدواج،مرکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران،مراکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران،مشاور ازدواج در غرب تهران،بهترین مراکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران و غرب تهران،مشاور خوب برای مشاوره قبل از ازدواج،بهترین دکتر روانشناس و مشاور برای مشاوره ازدواج در تهران،روانشناس خوب برای مشاوره ازدواج در تهران.مشاوره ازدواج،مشاوره قبل از ازدواج،مرکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران،مراکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران،مشاور ازدواج در غرب تهران،بهترین مراکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران و غرب تهران،مشاور خوب برای مشاوره قبل از ازدواج،بهترین دکتر روانشناس و مشاور برای مشاوره ازدواج در تهران،روانشناس خوب برای مشاوره ازدواج در تهران.مشاوره ازدواج،مشاوره قبل از ازدواج،مرکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران،مراکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران،مشاور ازدواج در غرب تهران،بهترین مراکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران و غرب تهران،مشاور خوب برای مشاوره قبل از ازدواج،بهترین دکتر روانشناس و مشاور برای مشاوره ازدواج در تهران،روانشناس خوب برای مشاوره ازدواج در تهران./.مشاوره ازدواج،مشاوره قبل از ازدواج،مرکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران،مراکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران،مشاور ازدواج در غرب تهران،بهترین مراکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران و غرب تهران،مشاور خوب برای مشاوره قبل از ازدواج،بهترین دکتر روانشناس و مشاور برای مشاوره ازدواج در تهران،روانشناس خوب برای مشاوره ازدواج در تهران.مشاوره ازدواج،مشاوره قبل از ازدواج،مرکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران،مراکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران،مشاور ازدواج در غرب تهران،بهترین مراکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران و غرب تهران،مشاور خوب برای مشاوره قبل از ازدواج،بهترین دکتر روانشناس و مشاور برای مشاوره ازدواج در تهران،روانشناس خوب برای مشاوره ازدواج در تهران.مشاوره ازدواج،مشاوره قبل از ازدواج،مرکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران،مراکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران،مشاور ازدواج در غرب تهران،بهترین مراکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران و غرب تهران،مشاور خوب برای مشاوره قبل از ازدواج،بهترین دکتر روانشناس و مشاور برای مشاوره ازدواج در تهران،روانشناس خوب برای مشاوره ازدواج در تهران.مشاوره ازدواج،مشاوره قبل از ازدواج،مرکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران،مراکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران،مشاور ازدواج در غرب تهران،بهترین مراکز مشاوره قبل از ازدواج در تهران و غرب تهران،مشاور خوب برای مشاوره قبل از ازدواج،بهترین دکتر روانشناس و مشاور برای مشاوره ازدواج در تهران،روانشناس خوب برای مشاوره ازدواج در تهران./.

متاسفم! ارسال دیدگاه بسته شده است.